Upsales CRM Rapportcenter

Översikt

1. Det nya gränssnittet
2. Nya rapporter
3. Ny exportfunktion
4. Filtrera per kontoansvarig
5. Dela rapporter med kollegor

Det nya gränssnittet

Gränssnittet har helt gjorts om för att göra det enklare att välja rapporter, hur mycket data som ska användas och vilka begränsningar man vill använda sig av.

Längst upp till vänster på "Rapportcenter"-sidan står det vilken rapport som visas just nu. Vill du byta rapport klickar du på namnet och får upp en lista med alla rapporter.

För att spara en rapport klickar du på "stjärn"-ikonen till höger om namnet och fyller i ett namn och en beskrivning i rutan som öppnas. Alla användare kan nu dela sina sparade rapporter, läs mer om det här.

I det övre högra hörnet kan du klicka på "vad visar den här rapporten?" för att få en detaljerad beskrivning av den rapport som visas. Beskrivningen förklarar vad för data som används och vilka aktiviteter i Upsales som skapar den datan.

Under denna rad finner man alla alternativ man kan göra för rapporten. Det man kan ställa in varierar beroende på rapporttyp. I exemplet nedan finns två rader med inställningsmöjligheter. Fler valmöjligheter finns för rapporter där det är relevant, till exempel hur datan ska grupperas (vecka, månad, kvartal eller år).

Observera att valmöjligheternas titlar ändras efter vad som är valt. I det första exemplet nedan är inget val valt på den undre raden medan det andra exemplet visar när gruppen "Säljare" är valda som användare och "Gustav Petterson" är vald som kontoansvarig.

Under dessa valmöjligheter kan man ställa in hur resultatet ska visas. I exemplet nedan kan man till vänster snabbt välja rapportens omfattning, "Topp 10" är valt men vill man se samtliga så är det bara att klicka på "Samtliga (18)".

Till höger kan man välja om rapporten ska visas som cirkel, stapel, kolumn eller tabell. Några rapporter kan endast visas i vissa vyer och då syns endast de som är tillgängliga (exemplet nedan har endast stapel, kolumn och tabell tillgängligt). Här finns även valet att exportera rapporten till Excel.

För att få mer information om vad datan i rapporten representerar kan man placera muspekaren över grafen för att få ett dialogfönster med information. Flera grafer kan man även klicka på för att se en detaljerad lista som laddas direkt under grafen.

[Upp]

Nya rapporter

Rapporter för "Försäljning per kund" och "Affärsmöjligheter per företag" finns nu tillgängliga.

Försäljning per kund

Affärsmöjligheter per företag

[Upp]

Ny exportfunktion

Tidigare gick det endast att få ut rådata från rapporterna, med det nya rapportcentret kan man få ut rapporten i en tabellvy i Excel.

[Upp]

Filtrera på kontoansvarig

Det går nu att enkelt filtrera försäljningsrapporterna på vem som är kontoansvarig för kunden, oavsett vem som stått för försäljningen.

[Upp]

Dela rapporter med kollegor

Tidigare kunde endast Enterprise-användare dela sina rapporter till andra användare, nu är denna funktion tillgänglig för alla - oavsett vilket Upsales-abonnemang man har.

Klicka på "stjärn"-ikonen bredvid rapportnamnet för att spara en rapport, längst ned kan man sedan kryssa i "Publik rapport" för att rapporten ska bli tillgänglig för de andra användarna.

[Upp]