Hantering av Rapportcentret I Upsales CRM

Rapportcentret är en funktion vi har i Upslaes där vi har samlat ett antal rapporter för användarna att nyttja, för att man lättare ska få en överblick i tillexempel hur försäljningen går, hur många möten en säljare bokar och så vidare. Det är uppdelat enligt följande:

- Försäljningsrapporter

- Affärsmöjligheter och Prognos

- Aktivitetsrapporter

- Företagsrapporter

- Kampanj och Leadsrapporter

- Övriga rapporter

Under varje rubrik finns flera olika rapporter som tillhör den kategorin.

Man kan även bygga egna rapporter utifrån de alternativ som finns tillgängliga.

För att ta sig till Rapportcentret klickar du på rapportcenter-knappen I menylisten högst upp.

Så roddar du i rapportcentret

Välj rapport:

Börja med att välja den rapport du vill titta på, det gör du enligt nedan. Du kan scrolla ner i rull-listen med rapporter så dyker det upp fler, i bilden nedan ser vi rubriken "Försäljningsrapporter", under den dyker de upp rapporter som tillhör den kategorin, samma gäller för alla kategorier. Klicka på den du vill titta på så kommer den visas.

Längst ut till höger om rapporten du väljer finns ett litet "i", det kan du klicka på och få upp en beskrivning på vad rapporten tittar på.

Välj datum/tidsperiod:

Här finns det förvalda tidsintervaller satta samt att du kan välja "anpassat" och själv knappa in den period du vill titta på.

(Stjärnan som är inringad är den du trycker på för att spara en rapport du skapat. Fördelen med den är att du inte behöver göra alla inställningar varje gång, utan de sparas. Stjärnan trycker du på när du är klar med alla inställnigar.)

Sortera på de filter du vill ha:

De flesta rapporter har filter, där du bland annat kan välja vilka användare du vill titta på, om det är någon speciell kampanj, kontoansvarig mm.

Utformning av rapporten:

Du kan även ändra hur du vill att rapporten ska se ut. Stapel, kolumn och tabell finns det att välja mellan

Spara egna rappoter:

Som nämnt tidigare kan du även spara den rapport du just byggt, mycket bra om du kommer vilja kolla på samma sak flera gånger.

Tryck på stjärnan, det kommer nu poppa upp en ruta där du får fylla i vad rapporten ska heta och om den ska ha någon beskrivning. Du får även bocka i om du vill ha den som "förstaval" när du går in på rapportcentret. Vill du att alla användare i ert Upsales ska se den bockar du i "publik rapport", annars är det bara för dig den kommer dyka upp. De lägger sig alltid högst upp i listan av rapporter.