Hur kan jag arbeta med flera valutor?

I Upsales går det att arbeta med flera valutor vid orderläggning - en nödvändighet för säljorganisationer spridda över flera länder samt säljare med internationella kunder.

Flervalutastödet aktiveras genom att gå till "Administration > Globala inställningar > Valuta" i Upsales*.

I administrationen definierar du valutorna din säljorganisation arbetar med samt sätter den aktuella kursen.

Varje order lagras i den aktuella kursen när ordern skapas, skulle du därefter uppdatera kursen så påverkas således inte historiska ordrar.

Välj en basvaluta som rapporteringsvaluta när du vill granska försäljningssiffror, om säljsiffrorna består av ordrar i olika valutor så räknar systemet om dessa till basvalutan. Självklart kan säljarna se sina ordrar och dess belopp i den ursprungliga valutan.

* För att kunna aktivera flervalutastöd krävs ett Enterprise Edition-konto.