Roller och behörigheter i Upsales

Ny funktionalitet gällande roller i Upsales CRM. Som administratör i Upsales CRM har man möjlighet att begränsa vad en användare kan se, ändra och radera i systemet.

Som administratör i Upsales CRM har man möjlighet att begränsa en användares behörigheter.

 

Aktivera funktionen:

1. Gå till administration

2. Klicka på fliken ”Användare & Roller” sedan ”Roller”

3. Klicka på ”Ny Roll”

4. Ställ in Behörigheten i

5. Klicka spara

 

Exempel
Du har en roll ("Sverige") för dina svenska säljare, vilken i sin tur har två underliggande roller (en för "GBG" och en för "STHLM")

SWE.png

De två underliggande rollerna ("STHLM" och "GBG") har nu möjlighet att ärva den ovanstående rollens ("Sverige") rättigheter via en ny parameter: ”samma som”. 

Om Huvudrollen ("Sverige") har ”Roll” på åtkomstbehörighet och man väljer att både ”GBG” och ”STHLM” skall ha ”Samma som Sverige” så innebär detta att användarna i respektive underliggande roll kan se varandras information trots att de ligger i olika underroller.

Roll.png

 

Vad betyder parametrarna?

Nej
Kan ej se informationen

Egna
Kan bara se sin egen information från företag man är kontoansvarig för.

Roll
Innebär att personerna i rollen kan se varandras information.

Samma som
Här har man två val. Antingen samma inställningar som ovanstående roll eller ”Samma som top level users” vilket innebär att man har access till allt.

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.