Hur tar jag bort en aktivitetstyp?

Har man en aktivitetstyp man vill ta bort, men vill inte att de aktiviteterna redan kopplad till typen ska gå förlorad kan man i Upsales slå samman två aktivitetstyper. För att uppnå detta väljer man ut de två aktivitetstyperna man vill slå samman och sedan namger den nya typen till det namn man ville behålla av aktivitetstyperna. För att genomföra detta följer man nedan steg.

Steg 1: Klicka på Administration - > Aktiviteter och Möten - Aktivitetstyper-> Slå samman aktivitetstyper.

Steg 2: Välj ut de typer du vill slå samman.

Steg 3: Namnge den ny sammanslagna typen. Ett tips är att namnge den till den aktivitetstypen du vill behålla av de två sammanslagna.

Steg 4: Klicka Spara.

Nu har de två valda aktivitetstyperna slagits samman och den aktivitetstypen vilket skulle raderas är borta.