Säkerhet - Lösenordsinställningar

I Upsales kan man ställa in krav för hur lösenorden ska se ut för sina användare.

Detta görs i följande steg.

Steg 1: Klicka på Administration

Steg 2: Klicka på Säkerhet

Steg 3: Klicka på Lösenordsinställningar

Nu får man fram olika fält man kan ställa in. Det första man kan ställa in är om lösenordet ska gälla för ett visst intervall. T.ex om man vill att sina användare måste byta lösenord varje vecka eller varje månad. Den andra inställningen är om man vill använda avancerad inställningar eller ej. Kryssas denna ruta i får man möjligheten att fylla minsta möjliga tecken (antalet tecken), antalet bokstäver (hur många små bokstäver lösenordet måste innehålla), antalet siffror (antalet siffror lösenordet måste innehålla) och antalet versaler ( antalet stora bokstäver i lösenordet)

När man tycker alla inställningar är korrekt trycker man på spara.