Aktivera mailfunktion & verifiera domän

I Upsales Marketing Automation kan du skicka mail direkt från Upsales, både som enskilda mail och massutskick. För att kunna göra detta måste du aktivera mailfunktionen samt verifiera domänen. Nedan hittar du instruktioner för hur du gör detta!

1. Aktivera mailfunktionen

Du måste aktivera massutskicksfunktionen för att kunna använda den. Det gör du genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet. Välj sedan "Massutskick".

Ställ in inställningar för era utskick: "Förvald mail" (t.ex. info@foretag.se), "Förvald avsändare" (t.ex. Företagsnamn AB) samt företagets adress. Fyll även i ansvarsfriskrivning för era massutskick (t.ex. "Ni får detta mail då ni...").

Under "Scoreinställningar" väljer du hur många poäng en kund får som har öppnat ett mail, klickat i ett mail samt avregistrerat sig från ett mail. Läs mer om poängsättning på länken här.

Klicka på spara för att aktivera mail- och massutskicksfunktionen. Du kan eventuellt behöva logga ut och logga in igen efter du ställt in detta för att funktionen ska komma igång.

2. Verifiera domän för mail

Då man använder Upsales Marketing Automation-verktyg rekommenderar vi att man verifierar det domännamn man mejlar från för att minska risk för att utskicka ska klassas som spam.

Nedan följer en guide som man måste göra för att verifiera domänen. Kontakta IT-ansvarig eller DNS-leverantör om ni är osäkra hur man gör.

För att kunna börja skicka med Sendgrid behöver ni godkänna uppdatering i avtalet. Ni gör det som administratör i mailinställningar.

Om ni tidigare verifierat domäner kommer ni behöva uppdatera dessa inställningar. Det går nu att göra dessa direkt i Upsales efter att ni godkänt det nya avtalet.

Om ni inte har verifierat era domäner ännu vill vi rekommendera er att göra detta då det minskar risken att era utskick hamnar i skräpkorgen hos mottagarna.

Under “Domänverifiering” finns en eller flera domäner ni skickar mail ifrån, klicka på “Verifiera <exempel.se>” för att få information om hur domänen verifieras.

Om ni inte vet hur ni ändrar DNS inställningar för domänen, kontakta er IT-avdelning eller DNS-leverantör för information.

Efter att inställningarna gjorts kan det dröja någon timme innan den bekräftas som verifierad. Ni kan se att den verifierats i ikonen till vänster om domännamnet.

Om ni har fler domäner ni skickar ifrån, är det bara att lägga till den och upprepa proceduren.

Om ni har några frågor eller funderingar tveka inte att höra av er till oss!

Vill du läsa mer om massutskick? Se länk här!