Leadscore

Alla kontakter i Upsales får poäng. Poängen kan komma från att de har fått ett massutskick skickat till sig via Upsales där ni angett poäng för öppnat eller klickat mail. Det kan även komma från att en kund har fyllt i ett formulär eller besökt er webbsida, där ni lagt in poäng.

Du anger själv hur många poäng varje aktivitet är värd. Se hur du gör det för olika aktiviteter nedan.

1. Ändra poäng på Massutskick

För massutskick anger du poäng genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och sedan "Massutskick".

Poängsätt sedan "Öppnat mail" (vilken poäng användaren får om den öppnat mailet), "Klickat mail" (om användaren har klickat i mailet) samt "Avregistrerat" (om användaren har avregistrerat sig från framtidiga utskick).

2. Ändra poäng på Webbsidebesökare

För hemsidebesök anger du poängen genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och sedan "Webbsidebesökare".

För att kunna mäta besök på olika sidor på er hemsida krävs att du lägger in ett script på de sidorna du vill mäta. Du hittar scriptet under "Hämta script". I popup-fönstret kommer du att få ett script som du lägger in på alla sidor du vill fånga besökaren på.

När scriptet är inlagt på en sida kommer sidan att visas i listan nedan efter att någon har varit inne på sidan. Det kan ta cirka 15 minuter innan en sida visas första gången.

Standardvärdet är 1 poäng per sida. Vill du ändra detta, klicka på den sida du vill ändra poäng på och ändra poängen.

3. Ändra poäng på Formulär

Du väljer poäng för varje enskilt formulär du skapar. Gå in på "Marknad" och "Formulär", välj sedan ett av de skapade formulären eller välj "+Nytt formulär" för att skapa ett nytt. Under "Poäng" kan du välja hur många poäng kontakten ska få om den fyller i formuläret.