Automations

Du kan skapa automatiska regler i Upsales Marketing Automation. Detta gör du genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och sedan "Automations".

För att skapa en ny automation, klicka på "Skapa automation".

Välj ett namn för din automation och kryssa för rutan "Aktiv" om du vill aktivera din automation.

Matchningsfunktionen står för när din automation ska reagera, alltså en regel för detta. "Matcha alla villkor" innebär att du vill matcha på alla de valda villkoren som du fyller i medan "Matcha något villkor" står för antingen det ena valda villkoret eller det andra.

Under "Vad ska hända?" väljer du vad du vill ska hända när ovanstående har inträffat.

I fallet ovan har Gustav Pettersson valt att göra en automation som heter "Heta leads 15+" och som inte är aktiv.

Under "Matcha alla villkor" har han fyllt i att "Lead score" ska vara större eller lika med 15. Detta innebär att automation kommer att söka igenom databasen efter företag som har fått 15 eller fler poäng. Då Gustav även har valt att "Kampanj" inte ska vara "Heta leads", kommer denna automation att söka efter företag som har lead score över 15 men som inte finns med i kampanjen "Heta leads".

Under "Vad ska hända?" har Gustav valt "Skicka notifikationsmail". Det är ett mail med en notifikation som skickas till hans egen mailadress om att det nu finns ett företag som har över 15 poäng men som inte ligger i kampanjen "Heta leads". Han har även valt "Uppdatera kund" där han valt att lägga till företaget i kampanjen "Heta leads". Detta för att systemet inte ska söka upp samma kund två gånger. När kunden har hittats en gång och då lagts i kampanjen "Heta leads" finns, som vi skrev ovan, en regel att systemet inte ska söka upp företag som ligger i den listan.

Gustav har även valt "Ge till säljare" där han valt att en säljare i rollen "Säljare" ska tilldelas leadet.

Klicka på spara för att spara en automation. Glöm inte att aktivera den genom att bocka i rutan "Aktiv".

Vill du radera en automation klickar du på papperskorgen till höger om din automation, se bild nedan.