Ordlista Marketing Automation

Automation

En automation är en körning som kollar affärsregler som du ställt in, i hela databasen.

Lead score

Alla användare får poäng efter hur intresserade de är, detta summeras i lead score. De kan bland annat få poäng genom webbsidebesök, formulär och massutskick. Ju fler poäng, desto "hetare" är leadet.

Mall

Mallar används som underlag för mail och massutskick i Upsales. Du skapar mallarna genom att klicka på ditt namn uppe i högra hörnet och sedan "Mallar".

Massutskick

Massutskick är utskick till ett flertal användare. Du väljer själv vilken grupp användare som ska få utskicken genom att skapa olika kampanjer som du sedan gör utskicken till.

Poäng

Alla användare får poäng efter hur intresserade de är. De kan bland annat få poäng genom webbsidebesök, formulär och massutskick. Ju fler poäng, desto "hetare" är leadet.

Score board

Här kan du se en summering av poäng som en använde har fått. Poäng kan man få bland annat genom webbsidebesök, formulär och massutskick. Ju fler poäng, desto "hetare" är leadet.

Trigger

En trigger aktiveras när någonting händer, exempelvis en order har lagts eller en affärsmöjlighet har skapats.

Webbsidebesök

Personer som har besökt din webbsida. Du anger själv vilka sidor som är intressanta att mäta besökare på genom att lägga in ett script på dessa sidor.

Webhook

En webhook gör det möjligt att skicka formulärinformation till ett externt system. Detta kan du göra från ett egenskapat formulär i Upsales.