HTML 5-annonser (ZIP eller HTML-tagg)

* Tillgängliga dimensioner (bredd x höjd) för din annons finns i den här listan

* Din annons kommer visas i en iFrame och en genererad URL för annonsen kommer skickas med som querystringen “clickTAG”, t ex

<iframe src=“https://dinannons/index.html?clickTAG=http://landingssida”>.

Det är viktigt att ni med Javascript fångar landningssidan och använder när någon klickar i annonsen - då det är med hjälp av den som antalet klick kan beräknas.

Vänligen kolla på vår exempelannons för HTML5 där en variant av detta är implementerat.

* Vid uppladdning av ZIP-fil: Se till så det finns en fil “index.html” som är huvudfilen för din annons och att den inte ligger i någon underkatalog utan direkt i ZIP-filen. Saknas den filen, eller ligger i en katalog, kommer ett felmeddelande att dyka upp vid uppladdningen

* Total storlek för alla filer, inklusive externa bibliotek, bör vara 200kb eller mindre. Om du laddar upp en ZIP-fil får den inte överstiga 200kb i storlek, annars kommer ett felmeddelande skickas.

* Använd alltid SSL (https) för att inkludera externa bibliotek eller media. Annars kommer annonsen inte kunna visas på sidor som laddas över SSL - detta inkluderar Upsales och dina annonser kommer inte att kunna förhandsgranskas!

* Alla länkar måste ha attributet target=“_blank” så de öppnas i ett nytt fönster eller tab.

* Använd en 1px ram runt annonsen, tänk på att ramen ingår i annonsens dimension!

* Ha med ert företags eller produkts logotyp i annonsen, vissa annonsbörser kommer inte visa annonsen annars.

Ladda ned exempelannons här

Rekommendationer

* Tänk på att testa din annons i flera olika webbläsare och operativsystem. Glöm inte bort mobiler/surfplattor och äldre webbläsare :)

* Det är alltid bra att ha en bild som annonsen faller tillbaka på om en äldre webbläsare med begränsad funktionalitet används

* Använd webfonts eller SVG för text

* Använd vektor-bilder (ex SVG) istället för statiska bilder om möjligt

* Använd JPG för foton, PNG för grafik or bilder med genomskinliga delar

* Undvik helst GIF-bilder

* Minimera externa anrop. En Javascript-fil och en CSS - alternativt allt inline i en HTML-fil - är allra bäst

* Externa bibliotek, t ex jQuery räknas in i totala filstorleken. Försök bara hämta de delar av ett bibliotek som används

* Minifiera koden

* Använd CSS-animationer och -övergångar istället för javascript-varianter om möjligt