Felsök Exchangesynkronisering

Om ni upplever att synkroniseringen mellan Exchange och Upsales inte är fullständig och information saknas, så är det lätt att felsöka och åtgärda problemet.

Denna felsökning utförs på Administrationsnivå och Individnivå.

Administrationsnivå

För att felsöka här måste du ha administratör behörighet i Upsales för företaget.

Du väljer Administration -> Plugins & Extratjänster -> Exchange, här nedan följer ett exempel på hur synkroniseringen på administrationsnivå kan se ut:

Här kan du välja vad som ska synkroniseras och vi rekommenderar att du undersöker om det fungerar genom att välja ”Testa anslutning”-knappen till höger och skriver in din inloggningsinformation för eposten. Här testar du om dina inloggningsuppgifter i Exchange kopplas med Upsales på ett korrekt sätt.

Det som är viktigt att tänka på är att fältet Exchange server ska vara korrekt ifyllt, här nedan följer information om hur man kan gå tillväga:

http://nuanceimaging.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/13098/~/determining-the-exchange-web-services-(ews)-url-for-the-sharescan-exchange

Individnivå

Om du har följt stegen ovan och problemet fortfarande kvarstår, så ska du undersöka på individnivå.

Det gör du genom att gå in på Inställningar -> Synkronisera med Exchange.

Steg 1: Ändra kontouppgifter

Här loggar du in på eran Exchangeserver med dina epost-uppgifter och väljer ”Testa och spara”. Varje gång du byter epost eller lösenord måste du ändra det i den här vyn. Om du inte kan testa och spara kan du försöka ta bort domänen i din epost adress (i det här fallet tar vi bort ”@upsales.com”).

Här nedan följer ett exempel på hur Exchangevyn på användarnivå kan se ut.

Om du har dubbelkollat att allt ovan stämmer så finns det ett annat sätt att återuppta en Exchangesynkning som slutat att synkronisera.

Steg 2: Återställ alla uppgifter, flytta fram datum för synkronisering.

Det gör du genom att avaktivera mötessynkronisering/e-postsynkronisering och sedan flytta fram datum för ”Inkludera möten/epost from och med” sedan väljer du att spara.

Efter det går du in så att du har Exchangeinställningsvyn uppe och aktiverar mötessynkronisering/e-postsynkronisering och väntar tills Kalender-checkboxen/Inkorg-checkboxen/Skickad objekt-checkboxen är ifylld och sparar om så att det ser ut som det gjorde i början.

Det kan ta ungefär 40minuter innan Exchangesynkroniseringen är slutförd efter att du Aktiverat/Avaktiverat den.

Om allt ovan verkar stämma och du har väntat ungefär en timme efter du återställt synkroniseringen var vänlig att kontakta Upsales Support 08-50580600.