Triggers

Triggers är en användbar funktion när man vill att systemet ska utföra funktioner per automatik. En trigger-funktion kan vara att ett mail skickas till din inkorg när någon utav dina säljare skapar en försäljning i systemet. Den stora skillnaden mellan en Trigger och en Automation är: för att en trigger ska utföra sin handling så måste någon användare göra en handling t.ex. skapa/ändra/ ett kundkort,aktivitet eller möte. En Automation-handling sker automatiskt med ett tidsintervall, ett exempel på en automations flöde kan vara:

Kolla alla företag med mer än 5 poäng --> Lägg in företagen i kampanj "Heta Leads".

Detta flöde repeteras med ett tidsintervall och uppnår ett företag mer än 5 poäng under tiden så kommer företaget automatiskt att taggas upp i en kampanj vid nästa körning.

För att skapa en trigger :

1. Kugghjulen (uppe i högra hörnet)
  2. Kontoinställningar (Verifiera lösenord)
  3. Triggers
  4. Ny Trigger

Under Händelse väljer du vad det är som måste ske för att triggern ska utföra handlingen/handlingarna. Händelser kan innefatta ändringar/borttagningar eller skapande utav objekt som finns i Upsales (Företag,kontakter,aktiviteter/möten,försäljningar eller affärsmöjligheter).

Beroende på vilken Händelse du har valt så kommer fält-kriterierna att anpassa sig. Så har du valt att en handling ska utföras efter skapandet utav en kund så kommer det att finnas alternativ för kundkriterier, se bild:

Har du däremot valt att en handling ska ske efter skapandet utav ny affärsmöjlighet/försäljning så kommer det att finnas alternativ för orderkriterier, se bild:

Det är möjligt att inaktivera en trigger i systemet.

När du har valt vilken händelse som ska initiera triggern så kan du välja mer detaljerat vilka kriterier som ska uppfyllas för att triggern ska utföra sin handling. Här finns två alternativ:

Matcha alla följande kriterier:

Här kan du lägga till kriterier som t.ex. Sannolikhet måste vara större 40% för att triggern ska utföra sin handling på Affärsmöjligheten/Försäljningen. Om du har fler kriterier under Matcha alla följande kriterier så måste samtliga kriterierna uppfyllas för att triggern ska utföra sin handling.

Matcha minst ett av följande kriterier:

Skillnaden på att lägga in sina kriterier här under och under Matcha alla följande kriterier är att om du har fler kriterier här så är det endast ett kriterium som behöver uppfyllas.

Här nedan följer ett konkret exempel:

I det här fallet kommer triggern kolla om Affärsmöjligheten har en Sannolikhet som är större än 20% och ett totalt ordervärde som överstiger 5000 kronor, om det stämmer så kommer triggern att utföra handlingen.

I det här fallet kommer triggern kolla om Affärsmöjligheten har en Sannolikhet som är större än 20% eller ett totalt ordervärde som överstiger 5000 kronor, om ett kriterium stämmer så kommer triggern att utföra handlingen.

Efter att du har valt vilka kriterier som ska uppfyllas och vilken händelse som ska starta triggern så måste du välja en handling. Vad är det som ska utföras när en händelse har skett och kriterierna har uppfyllts?

Om du t.ex. har valt att ett mail ska skickas iväg så kan du utforma mailet med hjälp utav taggar, se bild:

Observera: En trigger körs endast vid singel händelser. En trigger körs inte om du massuppdaterar företag/kontakter/aktiviteter/ordrar eller vid importer.

Anser du att något är fel eller saknas i guiden så kan du kontakta Upsales support.