Faser för affärsmöjligheter

I Upsales kan en affärsmöjlighet befinna sig i ett antal olika faser. Faserna indikerar vilken status varje affärsmöjlighet har och hur sannolikt det är att affärsmöjligheten kommer bli en vunnen affär.

De faser som används som standard i Upsales är följande (procenttalet inom parentes visar den uppskattade sannolikheten för att varje fas slutar som en vunnen affär);

• Fallback (5%)
  • Prospect 1 (25%)
  • Prospect 2 (50%)
  • Muntlig överenskommelse (90%)
  • Avslutad - order (100%)
  • Avslutad - ingen order (0%)

Notera att faserna för affärsmöjligheter kan anpassas fritt efter just er verksamhet. Man kan använda ett valfritt antal faser, med vilka namn och procentsatser man vill.

Fasen för varje affärsmöjlighet sätts vid skapandet av affärsmöjligheten, men kan sedan ändras när en affärsmöjlighet byter fas, för att läsa mer om hur man skapar eller ändrar en affärsmöjlighet, se guiden Hur man skapar eller ändrar en affärsmöjlighet i Upsales.

Affärsmöjligheternas faser används även som kolumner i säljtavlan, som är ett verktyg som används för att överblicka pågående försäljningsprocesser. I klippet nedan används faserna som är standard i Upsales, men dessa kan som sagt ändras fritt.

På säljtavlan kan man enkelt flytta affärsmöjligheter mellan olika faser genom så kallad drag n' drop. Klicka på en affärsmöjlighet och håll musknappen nedtryckt och dra sedan affärsmöjligheten till rätt kolumn. I och med att man gör detta ändras affärsmöjligheten automatiskt till att befinna sig i den nya fasen;

Anpassa faser för affärsmöjligheter

För att ändra eller skapa nya faser för affärsmöjligheterna går man till kontoinställningarna enligt nedan;

Man klickar sedan på Faser under rubriken Affärsmöjligheter och försäljning

Som synes i bilden ovan kan man här ta bort faser, genom att trycka på krysset bredvid varje fas, eller skapa en ny fas genom att trycka på Ny fas. Vid skapandet av en ny fas får man välja ett namn för fasen, dess sannolikhet samt vilka roller som ska kunna skapa affärsmöjligheter med fasen;

Om det är något som ni tycker saknas i denna guide, eller något ni fortfarande undrar över, tveka inte att höra av er till oss på Upsales Support!

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

1 Kommentarer

• 0
    Avatar
    Paulos

Hänvisa till Supporten ifall kunden vill ändra kolumnerna i säljtavlan.