Massutskick

I Marketing Automation finns verktyget ”Massutskick” där du kan göra utskick direkt från Upsales. För att komma igång med ett utskick börja alltid med att aktivera och verifiera ert domän. Läs hur

Nu kan vi börja skapa ett utskick!

1. Vilka ska få mailet?

Ett massutskick är ett mail som skickas ut till stor mängd mailadresser, därför behöver vi först förbereda en kampanj med dem kontakter som ska få mailet. Om du inte redan har en kampanj kan du skapa en helt ny:

Create campaign

1. Namnge din kampanj under "Beskrivning". Har du ett försäljningsmål kan du fylla i det i fältet "Försäljningsmål".
2. Sedan lägger vi till kontakter i den nya kampanjen som ska få mailet. Detta kan du göra en kontakt i taget eller filtrera ut en lista med kontakter via företagsregistret.

Med kampanjen redo att användas kan vi nu göra vårt massutskick. För att se processen i sin helhet se videon nedan:

Nu tar vi det steg för steg!

2. Vad ska vi skicka?

I och med att vi nu ska skapa mailet behöver vi ta ett beslut om vad för typ av utskick som ska göras. Det kan vara ett nyhetsbrev, välkomstmail, reklam eller kanske en inbjudan till ett event. Vi rekommenderar att ni börjar med att välja en av våra standardmallar. Det finns oftast en mall för alla dina behov. I videon ovan väljer vi ett av nyhetsbreven.

Men ni måste inte såklart välja en färdigmall. Ni kan alltid välja era egna mallar eller ett tidigare utskick.

För att skifta mellan de olika valen navigerar man via dessa tabbar:

Om ni vet exakt vilken mall/mail ni ska använda, använd sökfunktionen:

För att välja en mall, håll musen över ett av alternativen för att få upp alternativen "Använd" och "Förhandgranska".

När ni har valt den mall eller tidigare mail som ska användas öppnas dess maileditor. Läs denna guide om hur ni redigerar mailet.

Högst upp till höger finner ni diverse knappar för att antingen ångra mall valet, spara er nya design som helt egen mall eller förhandsgranska mailet i ett nytt fönster.

Tips! Välj förhandsgranska och förminska fönstret för att se hur mailet ser ut i mobilstorlek.

Vill du veta mer om hur du designar ditt utskick? Läs mer här.

3. Hur skickar vi det?

Nu när vi valt mailets innehåll kan vi börja fokusera på utskickets inställningar. Samtliga inställningar är alltid placerade till vänster och mailets innehåll.

Steg 1: Mottagare

Här väljer man vilken kampanj som användas till utskicket. Om kampanjen innehåller kontakter som har email kommer alla de att få varsitt mail.

Under kampanjväljaren presenteras leveransinformation gällande kontakterna i kampanjen, såsom  hur många som kommer kunna få mailet, vilka som har avregistreat sig och de kontakter som inte har email.

Steg 2: Ämne och Avsändare

Det är nu du ställer in vilket ämne (titel) mailet ska ha. Om du valde ett tidigare mail eller en egen mall har detta fält troligen redan blivit automatiskt ifyllt, därför kan det vara bra att dubbelkolla en extra gång så att man har skriviträtt ämne.

Du kan också bestämma avsändare. Bara för att det är du som gör mailet betyder det inte att mottagaren ska se det. Ibland vill man kanske att alla nyhetsbrev enbart kommer från kundens kontoansvarig. Då kan man nämligen ställa in det genom att välja det generiska alternativet, "Kontoansvarig".

Steg 3: Bifogade filer

Precis som vilken annan mailservice kan du självklart inkludera en bifogad fil. Klicka bara på knappen "Bifoga fil" för att börja ladda upp en fil från din dator.

Steg 4: Schemaläggning

Om det är så att du gör ditt mail på eftermiddagen men vet att dina nyhetsbrev läses oftast på morgonen kan du ställa datum och tid för när Upsales ska skicka iväg ditt mail. För att aktivera denna funktion, klicka på toggle-knappen:

Steg 5: Skicka!

Nu har vi gått igenom Upsales nya massutskick-verktyg och det är dags att skicka iväg mailet. Antingen klickar du på skicka knappen och mailet går iväg direkt, eller om du har ställt in schemaläggning kan du klicka på "Schemalägg" för att godkänna att mailet ska skickas då.

Om du inte är säker på att mailet är helt klart kan du alltid spara det som ett utkast för att sedan kunna återkomma vid ett senare tillfälle.