Maileditor

Maileditorn är verktyget där du skapar snygga mail utifrån någon av de färdiga mallarna, anpassade till alla applikationer och webbläsare.

För att komma till "Maileditorn" i Upsales går man in i fliken MARKNAD -> Massutskick -> Nytt massutskick

Här har man tre alternativ.

1."Skapa nytt mail" - Välj en av de 11 färdiga mallarna och lägg till innehållet som man vill skicka iväg eller skriv ett vanligt plaintext mail utan någon design.

2. "Använd sparad mall" - Välj en mall som man sparat sedan tidigare.

3. "Återanvänd tidigare utskick" - Välj ett tidigare utskick som ska återanvändas.

Om du valt att skicka med design ändrad du mailets text och typsnitt i textrutan till höger efter du markerat den del av mailet som ska redigeras. Alla ändringar visas direkt i mail-mallen.

För att lägga till en ny rad i mailet klickar man på +-tecknet.

Sedan väljer man vilket av utseende den nya raden ska ha genom att klicka på ett av radlayout-alternativen.

För att lägga till innehåll i cellen klickar man på rutan där det står "Inget innehåll".

Då dyker det här fältet upp till höger där man väljer vilket innehåll det ska finnas på raden. Antingen text, bild, knapp eller linje.

Det går att  flytta raderna i mailet väldigt enkelt genom att klicka på pilarna, antingen upp eller ner. Om man vill ta bort  en rad klickar man på krysset.