Leadslistan

Leadslistan är en bra överblickslista för dig som vill ha ordning på dina potentiella kunder. Genom verktygen som finns i Upsales Marketing Automation så får man in leads via sin hemsida, formulär eller mailutskick. Dessa leads poängsätts utefter den interna poängställning ni har valt. För att ta reda på vilka som är "hetast" (högst poäng) är leadslistan ett bra redskap.

För att ta sig till leadslistan väljer du att gå in under Marknad, den första vyn du ser under marknadsfliken är leadslistan. Så här kan en leadslista se ut :

Den är uppdelad i standardkolumner, och anser du att du behöver information i ytterligare kolumner kan du lägga till det genom att välja kugghjulet uppe i högra hörnet, se bild :

Det som gör leadslistan unik ifrån övriga listor i gränssnittet är att filtreringsfunktionen kommer ut ifrån sidan och har filter för både Företags- och Kontaktkriterier. Om filtret berör företag eller kontakter står framför filtret och är det allmänna filter har det ingen entitet framför.

Filtreringsvyn :

I filtreringsvyn har du möjlighet att endast visa filter som är aktiva för den aktuella sökningen. Det gör du genom att välja Endast aktiva. Du kan även rensa filtreringen genom att välja  .

I den här vyn kan du kombinera företags och kontaktkriterier och även välja vad som ska visas utifrån kriterierna. Ett konkret exemepl på en sådan sökning finner du nedan:

Filtreringen nedan visar de företag som har mellan 1 poäng - 55 poäng och en aktivitet och försäljning. Använder jag filtreringen ovan och sedan väljer att den ska visas på kontaktperson så kommer den att filtrera kontakter med totalpoäng mellan 1-55 (Allmänn filtrering) som är kopplade på företag som har en aktivitet eller en försäljning i systemet eftersom att dessa filtreringar är kopplade på företagsnivå.

För att ändra en aktuell filtrering så att den visar kontakter istället för företag så väljer du Visa kontaktpersoner, se bild:

Du kan även välja om du vill visa vyn med aktuell filtrering i Antal Marknadshändelser istället för Poängen Marknadshändelserna innebär. Det gör du genom att välja Visa marknadshändelser.

I Leadslistan kan du spara vyer, det är samma princip som i övriga Upsaleslistor. Det finns redan ett par standardvyer där filtreringen sker automatiskt om du väljer en vy, se bild:

Hoppas guiden var till hjälp anser du att något saknas var vänlig kontakta support på support@upsales.com