Ett lead får Tilldelad som kundresestatus (på engelska) när det tilldelas en användare. Du kan tilldela ett lead igen oavsett vilken kundresestatus det har.
Kolumnen Bearbetas av i dina leadlistor visar användaren och datumet för leadets öppna aktivitet, till exempel ett samtal (på engelska), eller för ett kommande möte. När det inte finns något av dem visar kolumnen tilldelningsknappen i stället. Om leadet har tilldelats tidigare är knappen en personikon, bredvid Senast tilldelad med användarens namn och datumet.
Så här tilldelar du leadet:
- Klicka på tilldelningsknappen eller på användaren i kolumnen Bearbetas av. Om leadet har en öppen aktivitet eller ett kommande möte klickar du på Tilldela användare.
- Under Välj en användare att tilldela väljer du användaren.
- Under Vem ska kontaktas? kan du välja en kontaktperson om du vill.
- Under Beskriv leadet skriver du en beskrivning. Den läggs till på aktiviteten som tilldelningen skapar.
- Klicka på Tilldela följt av användarens namn.
Om säljaren har slutfört aktiviteten men inte har säljkvalificerat eller diskvalificerat leadet eller öppnat en affärsmöjlighet (på engelska), behåller leadet statusen Tilldelad medan kolumnen Bearbetas av visar tilldelningsknappen igen. Det ser då ut som att leadet inte har tilldelats.
Vi rekommenderar att säljare alltid antingen väljer Säljkvalificera eller Diskvalificera för leadet, eller skapar en affärsmöjlighet på leadet, så snart som möjligt.