Logotyp Logotyp Help centre
Search
Logga in
  • Contact us
    support@upsales.com +468 505 806 01 Share your screen
    Upsales Nordic AB Sveavägen 21 111 34 Stockholm
  1. Upsales Hjälpcenter
  2. Inställningar
  3. Affärsregler

Så ställer du in kundresan

Permission needed:
All users
Available with Product:
Marketing Automation

Med kundresestatusar kan du automatisera och följa leads hela vägen tills de blir kunder. Du kan ställa in kriterierna för två av kundresestatusarna: Förlorad kund och, med tillägget Marketing Automation, MQL. Övriga statusar sätts automatiskt. Du kan också välja om företagens och kontaktpersonernas statusar ska synkas.

Den här artikeln tar upp:

  • Så öppnar du Kundresa
  • Så synkar du status mellan kontaktperson och företag
  • Så ställer du in statusarna Marketing Qualified Lead och Förlorad kund
  • Så fungerar Förlorad kund

Så öppnar du Kundresa

  1. Klicka på Inställningar → Konto → Affärsregler → Kundresa. Du behöver administratörsbehörighet för att öppna sidan:

    menu.png

Så synkar du status mellan kontaktperson och företag

Klicka på reglaget Synka status mellan företag och kontaktperson för att välja om en kontaktpersons kundresestatus ska gälla för hela kontaktpersonens företag:

sync.png

  • Synk på när en kontaktperson representerar hela företaget
    När du gör en affär och kontaktpersonens status blir Kund blir företaget och alla kontaktpersoner på företaget kunder.
  • Synk av när en kontaktperson inte representerar hela företaget
    Kontaktpersonen kanske representerar en avdelning där du har gjort en affär. Det kan ändå finnas andra avdelningar som du inte har gjort någon affär med.

När du slår på synken ändras inte befintliga företag och kontaktpersoner. Den gäller från nästa ändring av kundresestatus. Läs mer i Kundresa: Synka status mellan företag och kontaktperson.

Så ställer du in statusarna Marketing Qualified Lead & Förlorad kund

Statusen Marketing Qualified Lead (MQL) visas bara om du har tillägget Marketing Automation. Utan det kommer Tilldelad efter Lead. Förlorad kund finns för alla.

Varje status börjar med en uppsättning kriterier. När den har en kan du lägga till fler med Nytt kriterie. Om din produkt inte har stöd för flera kriterier är knappen nedtonad.

  1. Klicka på statusen Marketing Qualified Lead (MQL), eller scrolla ned till statusen Förlorad kund, för att öppna kriterierna. Om du vill lägga till ännu en uppsättning kriterier för en status väljer du Nytt kriterie:

    mql-add.jpg

    lost.jpg
     
  2. Klicka för att ändra Status-namn:

    chrome_Pgm0CCLRjj.gif
     
  3. Använd reglaget Aktiv för att aktivera eller inaktivera statusen:

    active.png
     
  4. Du kan lägga till filter för att ta med kontaktpersoner och företag som matchar alla eller något av filtren. Den status kontaktpersonen måste ha är ett obligatoriskt filter: Lead för MQL och Kund för Förlorad kund:

    chrome_DfYAPOD433.gif
     
  5. För vissa kriterier klickar du för att ändra reglerna Är/Är inte/Alla/Något:

    chrome_FGvSn6n2C1.gif
     
  6. Nu är det dags att ställa in handlingarna
  7. Klicka på knappen Handlingar och lägg till handlingar:

    chrome_l9kcqiZx1S.gif
     
  8. För vissa handlingar kan du lägga till taggar som skapar dynamiskt innehåll. Klicka på knappen Tillgängliga taggar:

    tags.jpg
     
  9. Sök eller scrolla sedan fram till taggen du vill ha och klicka för att kopiera:

    copy.jpg
     
  10. Välj Spara längst ned på sidan, så är du klar!
  11. Klicka på X för att ta bort ett fält:

    remove.jpg

 

Så fungerar Förlorad kund

  1. Två kriterier är obligatoriska för att statusen Förlorad kund ska fungera.
  2. Se till att Försäljning är ett av de tillagda kriterierna:

    sales.png
     
  3. Klicka på Fler alternativ för att justera kriterierna:

    more.png
     
  4. Som standard räknas en kund som förlorad när du inte har sålt något till den på 24 månader. Klicka på rullgardinsmenyn för att ändra tidsperioden. Du kan också lägga till fler kriterier som avgör vad som är en förlorad kund, utifrån användare, produkter, affärsmöjlighetsfaser och ordervärde:

    more.jpg
     
  5. Scrolla ned till Handlingar. Här ställer du in vad som händer med en förlorad kund. Handlingen som ändrar statusen till Förlorad kund är obligatorisk, och du kan klicka på knappen Handlingar för att lägga till fler handlingar:

    act.jpg
     
  6. När du är klar klickar du på Spara. Klart!
Var denna artikel till hjälp?
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan
Tillbaka till sidans början

Artiklar i detta avsnitt

  • Automations i Upsales
  • Kundresa: Synka status mellan företag och kontaktperson
  • Så skapar du hyperlänkar till dina poster i Upsales
  • Så ställer du in kundresan
  • Så ställer du in påminnelser om att kontakta kunder
  • Triggers i Upsales

Can't find what you're looking for?

Contact Upsales Customer Success:

Chat Call Email
Help Center API Status Visit upsales.com
support@upsales.com +468 505 806 01 Share your screen
Svenska (Sverige) English (United States)