I dina projektmallar kan du välja vem som ska få aktiviteterna i projektet.
Projekt kräver tillägget Service Management.
Du kan välja antingen användare eller roller när du kommer igång med Projekt.
Så väljer Upsales användare
Användarna väljs när ett projekt skapas från mallen, till exempel när en affär når den fas som är vald i Skapa projekt i affärsmöjlighetsfasen.
Om du anger flera användare eller en roll i projektmallen gör Upsales så här:
- Inaktiva användare utesluts. Om ingen av användarna är aktiv tilldelas aktiviteten ingen
- Om det inte finns någon vinnare väljs den användare som är vald på flest aktiviteter i projektmallen
- Om det fortfarande inte finns någon vinnare kontrolleras vem som har gått längst utan att tilldelas en aktivitet från projektmallen
- Om det inte finns någon vinnare prioriteras användare som inte har några öppna aktiviteter från projektmallen
- Om det inte finns någon vinnare väljs den användare som har lägst användar-ID i Upsales
För en Återkommande to-do eller ett Återkommande samtal väljer Upsales först den användare som har flest aktiviteter i projektet och fortsätter sedan från steg 2.
Om ”Tilldela matchande aktiviteter till …” är aktiverat i mallinställningen
När du väljer en användare under Tilldelad i projektmallen visas ett reglage med texten Tilldela matchande aktiviteter till följt av den tilldelade användarens namn. Om reglaget är aktiverat tilldelas en aktivitet den tilldelade användaren när användarens roll är vald i Vem/vilka ska arbeta med aktiviteten? på aktiviteten (under fliken Aktiviteter), eller när aktiviteten inte har några roller valda. Övriga aktiviteter tilldelas enligt beskrivningen ovan. Det gäller när mallens tilldelade användare också är projektets tilldelade användare.
Om ”Tilldela matchande aktiviteter till …” är aktiverat i ett projekt
När du lägger till aktiviteter i ett projekt med Lägg till från mall, och projektet har en tilldelad användare och Lägg till aktiviteter är aktiverat, visas reglaget Tilldela matchande aktiviteter till följt av den tilldelade användarens namn. Om det är aktiverat tilldelas alla aktiviteter som läggs till från den valda mallen projektets tilldelade användare.