Varje affär du vinner förtjänar att firas. Och om du förstår varför du förlorar en affär har du åtminstone vunnit kunskap. Därför har dina affärsmöjligheter knapparna Vunnen och Förlorad.
Den här artikeln handlar om:
- Knappen Vunnen
- Knappen Vunnen för abonnemangsverksamheter
- Knappen Förlorad
- Anpassa skäl till förlorade affärer
- Dölja knapparna Vunnen/Förlorad
Knappen Vunnen
Öppna din affärsmöjlighet, så ser du knapparna Vunnen och Förlorad längst ned:
Klicka på Vunnen så får du ett stort grattis från Upsales (det har du förtjänat).
Du ser också en automatiskt uppdaterad sammanfattning av hur det går mot din budget (på engelska).
Om du sätter vinstdatumet till nästa månad påverkar det inte budgeten för innevarande månad
Upsales AI = fler affärsmöjligheter
Om företaget har hämtats från Upsales Company Data Hub (på engelska) får du sedan rekommendationer från Upsales AI om liknande företag att bearbeta.
De bygger på att Upsales AI går igenom företagsdata för att analysera, hitta och visa dig möjliga affärsmöjligheter.
Lägg till en eller alla rekommendationer i ditt CRM, så skapar Upsales automatiskt en aktivitet åt dig så att du kan börja prospektera.
Knappen Vunnen för abonnemangsverksamheter
Om din försäljningsmodell bygger på abonnemang (på engelska), till exempel ARR/MRR, kan du vinna affärer och få välja att:
a) lägga till affärsmöjligheten i ett befintligt abonnemang,
b) skapa ett nytt abonnemang, eller
c) skapa en fristående order
Alternativen visas när du klickar på Vunnen för en affärsmöjlighet med återkommande produkter och företaget har aktiva abonnemang. Om företaget inte har något aktivt abonnemang, läs Hur gör jag om en affärsmöjlighet till ett abonnemang?
Lägga till en affärsmöjlighet i ett befintligt abonnemang
Om du har pågående abonnemang med företaget kan du välja att uppdatera abonnemanget med de nya produkterna och låta kunden betala för den tid som återstår av avtalsperioden.
Välj vilket abonnemang du vill uppdatera. Abonnemanget beräknar automatiskt produktens värde proportionellt mot den återstående perioden för de tillagda produkterna och skapar en order.
Uppdateringen måste öka abonnemangets värde. Om värdet skulle sjunka kan du inte spara den.
ARR-ökningen registreras på abonnemanget och företaget. Samtidigt kan du se till att rätt ordersumma skapas.
Skapa ett nytt abonnemang från affärsmöjligheten
Vill du skapa ett nytt abonnemang med produkterna från affärsmöjligheten? Klicka på Skapa nytt abonnemang (på engelska) och ställ in schemaläggning och orderintervall för abonnemanget.
Den första ordern skapas från affärsmöjligheten. Därför skapar abonnemanget den första ordern i abonnemanget utifrån dina inställningar.
Skapa en fristående order
Klicka på Skapa fristående order för att vinna affärsmöjligheten som en order utan att lägga till den i ett abonnemang.
Knappen Förlorad
Även när du gör allt rätt blir inte varje lead en affär. När det händer finns det förstås mycket att lära.
Upsales hjälper dig att förstå varför en affär förlorades. Den kunskapen kan du sedan använda för att öka dina chanser nästa gång.
Öppna din affärsmöjlighet och klicka på knappen Förlorad. Du ser olika skäl till att affären förlorades:
-
Priset
Matchade kostnaden inte budgeten? -
Lösningen
Var din lösning kanske inte rätt? -
Timing
Har ett beslut skjutits upp på obestämd tid, eller går sälj- och affärscyklerna helt enkelt inte ihop?
Om affärsmöjligheten har relaterade To-do's, samtal eller möten kan du slå på Ta bort relaterade aktiviteter? och klicka på Ta bort aktiviteter. Då raderas de permanent.
Anpassa skäl till förlorade affärer
Det finns förstås många andra skäl till att en affär inte blir av. Du kan också lägga till egna alternativ.
Lägga till konkurrenter för förlorade affärer
Gör ditt val, och om leadet valde en konkurrent kan du ange den här:
Upsales visar sedan om andra affärsmöjligheter också är i riskzonen av samma skäl. Om du till exempel förlorar en affär på grund av priset visar Upsales alla dina andra affärsmöjligheter där priset kan bli ett problem.
Lägga till skäl till förlorade affärer
- Klicka på Inställningar → CRM → Fält → Order & affärsmöjlighet
- Klicka på Förlorad på grund av:
- Klicka på knappen Nytt värde och lägg till ditt eget skäl. Du kan också översätta skälet genom att klicka på flaggan och byta språk:
Dölja knapparna Vunnen/Förlorad
Du döljer knapparna genom att klicka på Inställningar → CRM → Fält → Order & affärsmöjlighet och stänga av Vunnen/förlorad knappar.
Om du har aktiva UI-skript igång döljs knapparna Vunnen/Förlorad automatiskt.