Så här redigerar du ett marknadsföringsflöde när det har skapats.
När du skapar ditt flöde eller öppnar ett flöde från listan över flöden kan du se flödets statistik för att följa hur det presterar. Så här gör du ändringar:
- Klicka på Marknadsföring → Segment & flöden → Flöden:
-
Klicka på flödet du vill uppdatera
Aktiva flöden måste pausas först. När du klickar på Redigera flöde i ett aktivt flöde klickar du på Pausa och redigera för att pausa det. Alla kontaktpersoner står kvar pausade i flödet. Om några kontaktpersoner inte längre uppfyller flödets kriterier tar Upsales bort dem från flödet. Om en kontaktperson uppfyller kriterierna igen kommer hen tillbaka till segmentet där hen togs bort.
- Klicka på Redigera flöde:
- Om du redigerar ett tomt flöde klickar du på Lägg till där du vill lägga till steg:
- I ett befintligt flöde klickar du på steget du vill ändra
- Om du vill radera ett steg håller du muspekaren över steget och klickar på papperskorgsikonen:
- Klicka på Spara utkast när du är klar med dina ändringar:
- Nu kan du aktivera flödet. Klicka på rullgardinsmenyn Status och klicka på Aktivera flöde:
Om några kontaktpersoner inte längre uppfyller flödets kriterier efter dina ändringar tar Upsales bort dem från flödet. Om en kontaktperson uppfyller kriterierna igen kommer hen in i segmentet igen på det ställe där hen togs bort.