När en användare inaktiveras står hen kvar som kontoansvarig på de företag hen ansvarar för. För att lämna över företagen filtrerar du företagslistan på användaren som har slutat och byter kontoansvarig på alla företag på en gång.
- Gå till Företag och öppna filtret Kontoansvarig.
- Välj användaren som har slutat. Om hen inte finns i listan inaktiverades användaren med Synlig i listor och filter avstängt. En administratör (på engelska) kan slå på det under Inställningar → Konto → Användare & roller (klicka på Inkludera inaktiva för att hitta användaren och redigera den sedan). Användaren förblir inaktiv och kan inte logga in.
- Markera alla företag i listan och välj Uppdatera företag.
- Under Kontoansvarig väljer du den nya kontoansvariga och klickar på Spara handling. Om företagen på ditt Upsales-konto kan ha fler än en kontoansvarig väljer du Sätt som enda kontoansvarig för att ersätta alla nuvarande kontoansvariga. Vill du behålla de andra väljer du Lägg till för den nya kontoansvariga och kör sedan Uppdatera företag igen med Ta bort för användaren som har slutat.
För att hitta företag som inte har någon kontoansvarig alls väljer du Ingen kontoansvarig i samma filter.