”Kund” är en status (på engelska) som sätts automatiskt. Du kan inte skriva egna kriterier för den. Företag med aktiva abonnemang eller försäljning får automatiskt den här statusen. Kontaktpersonen på försäljningen får också statusen. En försäljning som registrerats med ett datum mer än ett år bakåt ändrar inte statusen.
Om du vill ge alla kontaktpersoner på företaget samma status som företaget aktiverar du Synka status mellan företag och kontaktperson högst upp på inställningssidan Kundresa. Inställningen är avstängd som standard.
Det du kan bestämma är när ett företag eller en kontaktperson inte längre ska räknas som kund. Som administratör gör du så här:
- Gå till Inställningar → Konto → Affärsregler → Kundresa.
- Under Förlorad kund klickar du på raden Förlorad kund för att ställa in kriterierna.
- Lägg till dina villkor under Kriterier och klicka på Spara. Kontaktpersoner och företag som matchar kriterierna får automatiskt statusen. Ofta används fält för försäljning, till exempel att företaget har en förlorad affär eller inte har köpt något under ett visst datumintervall.
När de första kriterierna finns kan du lägga till fler med Nytt kriterie.