Har du företag som du inte längre vill sälja till men vars historiska data du vill behålla? Du kan inaktivera enskilda företag och flera företag på en gång.
Den här artikeln tar upp:
- Så gör du ett företag inaktivt
- Så inaktiverar du flera företag
- Vad som händer när ett företag är inaktivt
- Så återaktiverar du ett inaktivt företag
Så gör du ett företag inaktivt
- Öppna företagskortet för företaget som du vill göra inaktivt.
- Klicka på redigeringsikonen:
- Företagets inställningar visas. Längst ned ser du ett reglage med texten ”Företaget är aktivt”. Ställ reglaget på av och klicka på Spara:
-
Fönstret för inaktivering visas med några alternativ:
- Du kan göra alla företagets kontaktpersoner inaktiva
- Om du har Kundresa kan du sätta företagets status till Diskvalificerad
- Om du har flera faser med sannolikheten satt till 0 kan du välja vilken fas öppna affärsmöjligheter ska flyttas till
- Du kan också ange en anledning till att företaget inaktiveras
- Skriv företagsnamnet så som det anges och klicka på Inaktivera. Företaget är nu inaktivt. Du kommer fortfarande åt historiska data, till exempel försäljning, möten och aktiviteter
Så inaktiverar du flera företag
- Öppna din företagslista
- Markera rutan bredvid varje företagsnamn (eller markera rutan i kolumnrubriken för att välja alla) och välj Inaktivera företag i popupfönstret som visas:
- Upsales visar en sammanfattning av vad som händer med de valda företagen och deras aktiviteter, kontaktpersoner, möten och statusar. Använd reglagen för att välja om du vill Inaktivera alla kontakter (1) och, om du har Kundresa, Sätt kundresa till Diskvalificerad (2). Ange en Anledning till inaktivering (3). Skriv din egen e-postadress i bekräftelsefältet och klicka sedan på knappen Inaktivera:
Vad som händer när ett företag har inaktiverats
När du gör ett företag inaktivt:
- Alla öppna aktiviteter stängs
- Alla affärsmöjligheter flyttas till en fas med sannolikheten noll (0). Om du har flera faser med sannolikheten 0 kan du välja vilken av dem affärsmöjligheterna ska flyttas till
- Du kan inte längre skapa poster eller utföra åtgärder på ett inaktivt företag
- All annan information, till exempel försäljning och möten, finns kvar
- I sökresultat och på företagskortet märks ett inaktivt företag som inaktivt.
Så återaktiverar du ett inaktivt företag
Du kan återaktivera ett företag när som helst:
- Gå till företagskortet för företaget du vill aktivera.
- Klicka på redigeringsikonen uppe till höger.
- Företagets inställningar visas. Längst ned finns ett reglage med texten ”Företaget är aktivt”. Ställ reglaget på på och klicka på Spara: