S: Det är för att skydda ditt konto och dina data. Det sker när det har gått mer än 60 minuter sedan du senast klickade på något eller slutförde en aktivitet i Upsales.
60 minuter är standard. En administratör kan ändra det under Inställningar → Konto → Kontoinställningar → Sessionstid genom att välja ett värde från 1 till 10 timmar i Välj sessionstid. Den valda sessionstiden gäller för alla användare.