- Öppna företaget eller kontaktpersonen och klicka på redigeringsikonen (Redigera):
- Klicka på rullgardinsmenyn Kundresa och välj en ny status:
Om du vill ändra status för flera poster på en gång markerar du dem i företags- eller kontaktpersonslistan och väljer Uppdatera företag eller Uppdatera kontakter. Välj status under Kundresa och klicka på Spara handling.
Vad som händer med kopplade företag och kontaktpersoner
Statusen du väljer sparas alltid på posten du ändrar. Kopplade poster uppdateras sedan, men flyttas bara framåt i den här ordningen:
Lead, Marketing Qualified Lead (MQL), Tilldelad, Sales Qualified Lead (SQL), Pipeline, Förlorad affärsmöjlighet, Kund, Diskvalificerad, Förlorad kund.
Pipeline och Kund ersätter också Förlorad affärsmöjlighet, Diskvalificerad och Förlorad kund.
- När du ändrar en kontaktperson får dess företag samma status om företagets status ligger tidigare i ordningen.
- Om Synka status mellan företag och kontaktperson är aktiverat (Inställningar → Konto → Affärsregler → Kundresa) förs en ändring på ett företag också vidare till dess kontaktpersoner, och en ändring på en kontaktperson förs vidare till de andra kontaktpersonerna på samma företag. Kontaktpersoner som redan har en senare status behåller den. Läs mer i Kundresa: Synka status mellan företag och kontaktpersoner (på engelska).
- Om du sätter en kontaktperson till Diskvalificerad ändras bara den kontaktpersonen.