S: Ibland kopplas synken bort av sig själv. Det kan bero på inaktivitet eller på ändrade inställningar i Office eller Google.
Så här ansluter du igen: gå till Inställningar > Office 365 Mail eller Gmail (finns under Min profil) > klicka på Koppla bort > logga in igen med dina inloggningsuppgifter för Office eller Google > Spara. Varje användare ansluter sin egen e-postlåda.
Synken är ansluten men vissa e-postmeddelanden sparas inte
Synken sparar ett e-postmeddelande bara när det gäller någon av dina kontaktpersoner. Ett e-postmeddelande sparas inte när:
- avsändaren av ett mottaget e-postmeddelande, eller den första adressen i Till i ett skickat e-postmeddelande, inte är en kontaktpersons Email i Upsales
- alla på e-postmeddelandet använder samma e-postdomän som Upsales-användarna på ditt konto, till exempel ett e-postmeddelande mellan kollegor
- avsändaren eller den första mottagaren använder en gratis e-posttjänst, till exempel Gmail, Hotmail, Outlook.com, Yahoo eller iCloud
- avsändaren eller den första mottagaren är en automatisk eller delad adress, till exempel noreply, notifications eller support
- e-postmeddelandet är automatiskt, till exempel ett nyhetsbrev, en mötesinbjudan eller en notis