Användare kan spara sina listor och dela dem (på engelska) med andra användare och roller. Som administratör kan du styra vem som har tillgång till de delade listorna och vem som äger dem. Sidan Delade listor finns tillgänglig när delade listor ingår i ditt Upsales-abonnemang.
Så hanterar du delade listor:
- Klicka på Inställningar → CRM → Delade listor:
- Nu öppnas dina delade listor, med listans namn, vem den är delad med och ägaren:
- Håll muspekaren över en lista så visas redigeringsikonen. Klicka på listan för att se vilka användare och roller (på engelska) som har tillgång till listan och vem som äger den. Markera en användare eller roll för att ge tillgång, eller avmarkera för att ta bort den. Om du vill byta ägare håller du muspekaren över ett namn och klickar på Gör till ägare. Klicka på Spara:
Bara ägaren av en delad lista kan ändra dess filter och kolumner. Andra användare med tillgång kan spara sina ändringar som en separat lista med Spara som ny lista.