S: Ja. När du tilldelar en användare ett lead från ett företag, eller när ett formulär gör det, får användaren ett e-postmeddelande oavsett om hen är aktiv eller inaktiv. En inaktiv användare kan inte logga in, så leadet blir inte hanterat.
Ett formulär fortsätter att tilldela leads till den användare det ställdes in med, även efter att användaren har gjorts inaktiv. I formulärets tilldelningsinställningar markeras användaren då med Den här användaren är inaktiverad. Leads som tilldelas hit kommer inte att hanteras. Välj en aktiv användare eller en roll där i stället. Leads som tilldelas en roll går bara till aktiva användare, och Tilldela kontoansvarig om möjligt hoppar över inaktiva kontoansvariga.
Läs mer om aktiva och inaktiva användare (på engelska).