Att inaktivera är praktiskt när en kontaktperson slutar på företaget och du inte vet vart hen har tagit vägen.
Ett alternativ är att flytta kontaktpersonen till ett annat företag.
Den här artikeln tar upp:
Så gör du kontaktpersoner inaktiva
- Klicka på Försäljning → Företag & kontakter → fliken Kontaktpersoner:
- Klicka på kontaktpersonen för att öppna kontaktkortet
- Klicka på redigeringsikonen (1) och klicka på reglaget Aktiv (2):
- Kontaktpersonen döljs i företagets lista över kontaktpersoner. Slå på Visa inaktiva kontakter för att se den igen. På ett företag med underkonton öppnar du i stället fliken Inaktiv.
Så aktiverar du kontaktpersoner igen
- Öppna företagskortet, gå till dess kontaktpersoner och slå på Visa inaktiva kontakter (på ett företag med underkonton öppnar du fliken Inaktiv)
- Klicka på kontaktpersonen för att öppna kontaktkortet
- Klicka på redigeringsikonen och slå på reglaget Aktiv: