S: Du kan radera en kampanj på två sätt:
- Från kampanjlistan: håll muspekaren över kampanjen, klicka på papperskorgsikonen och bekräfta med Radera. Om du vill radera flera kampanjer på en gång markerar du dem i listan och väljer att ta bort dem.
- Från kampanjkortet: klicka på papperskorgsikonen högst upp, bredvid redigeringsikonen. Bekräfta genom att skriva in din egen e-postadress och klicka på Radera kampanj.
Bra att veta
- Du behöver behörighet att radera. Administratörer kan alltid radera kampanjer. Andra användare behöver behörighet i sin roll att radera för de användare som är tilldelade kampanjen. En kampanj utan tilldelade användare kan raderas av alla.
- En radering går inte att ångra. Kontakta supporten så snart som möjligt om du har raderat en kampanj av misstag. Läs Kan jag återställa något som jag har raderat i Upsales?
- Aktiviteter, affärsmöjligheter, försäljning, företag och kontaktpersoner finns kvar, men är inte längre kopplade till kampanjen. Schemalagda massutskick som är kopplade till den avbryts. Läs mer i Försvinner aktiviteter om jag raderar en ringlista eller kampanj?
- En kampanj som används av en app eller integration kan inte raderas förrän den inte längre används där.
- Administratörer kan se raderade kampanjer, och vem som raderade dem, i raderingsloggen (på engelska).