Logotyp Logotyp Help centre
Search
Logga in
  • Contact us
    support@upsales.com +468 505 806 01 Share your screen
    Upsales Nordic AB Sveavägen 21 111 34 Stockholm
  1. Upsales Hjälpcenter
  2. Inställningar
  3. Hantera användare

Så flyttar du över en kollegas företag och aktiviteter när de slutar

När en kollega slutar: flytta över deras företag och uppgifter, inaktivera sedan användaren — byt inte namn på eller återanvänd det gamla kontot.

Den här artikeln täcker:

  • Flytta över företag
  • Flytta över to-dos och samtal
  • Inaktivera användaren
  • Vad rollen som kontoansvarig faktiskt styr

Flytta över företag

  1. Gå till Avancerad sök.
  2. Markera Företag för att bara hantera företag.
  3. Filtrera på Kontoansvarig och välj din kollega för att lista alla företag som är tilldelade dem.
  4. Markera alla träffar, välj sedan Uppdatera företag i åtgärdsmenyn och sätt ny Kontoansvarig. Om ert konto tillåter flera kontoansvariga per företag väljer du först Sätt som enda kontoansvarig. Med standardvalet, Lägg till, blir din kollega kvar som kontoansvarig på alla företag tillsammans med den nya.
Detta flyttar bara över företagen. Gör samma sak på fliken Aktiviteter för att även flytta to-dos och samtal, och på fliken Affärsmöjligheter för deras affärsmöjligheter. Se nedan.

Flytta över to-dos och samtal

Samma sak går att göra för to-dos och samtal — bara byt flik i Avancerad sök:

  1. I Avancerad sök, markera Aktiviteter (täcker to-dos och samtal).
  2. Filtrera på Användare och välj din kollega.
  3. Markera alla träffar, välj sedan Uppdatera aktiviteter och sätt ny Användare.

Deras affärsmöjligheter flyttar du på samma sätt: markera Affärsmöjligheter, filtrera på Användare och välj din kollega, markera alla träffar, välj sedan Uppdatera affärsmöjligheter och sätt ny Användare.

Inaktivera användaren

Vi rekommenderar inte att man byter namn på ett befintligt användarkonto för någon annan, även om det känns snabbare. Inaktivera den gamla användaren och skapa en ny istället.

Att inaktivera en användare:

  • Behåller historiken intakt. Alla företag, aktiviteter, ordrar och möten förblir korrekt kopplade till personen — inget raderas eller flyttas automatiskt.
  • Frigör en licens som du direkt kan använda till den nya personen.

En admin kan inaktivera en användare under Inställningar → Konto → Användare & roller.

Vad rollen som kontoansvarig faktiskt styr

Vissa roller ser bara de företag de är kontoansvariga för. Om företag blir kvar kopplade till en inaktiverad användare kan de bli osynliga för kollegorna som tar över — ännu en anledning att flytta över kontoansvaret direkt.

Var denna artikel till hjälp?
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan
Tillbaka till sidans början

Artiklar i detta avsnitt

  • Så flyttar du över en kollegas företag och aktiviteter när de slutar
  • Behörighet: Exportera

Can't find what you're looking for?

Contact Upsales Customer Success:

Chat Call Email
Help Center API Status Visit upsales.com
support@upsales.com +468 505 806 01 Share your screen
Svenska (Sverige) English (United States)