Med roller (på engelska) styr du vilka behörigheter olika användare har i Upsales.
Den här artikeln tar upp:
Så skapar du en ny användare
-
Klicka på Inställningar → Konto → Användare & roller:
-
Klicka på Ny användare:
- Så lägger du till en enskild användare:
- Ange användarens e-postadress under Email
- Ange användarens för- och efternamn
- Ange användarens titel
- Ange användarens nummer under Mobiltelefon
- Så lägger du till flera användare:
- Välj Lägg till fler. Knappen finns inte när single sign-on (SSO) är aktiverat för ditt konto.
- Ange användarnas e-postadresser under Email. Tryck på Enter efter varje adress:
- Om ditt konto har Customer Support väljer du användarens licens (på engelska) under Licenstyp. Varje användare behöver minst en licenstyp.
- Om du redan har skapat roller (på engelska) väljer du användarens roll i rullgardinsmenyn
- Använd reglagen för åtkomst för att styra användarens behörigheter (på engelska):
- Välj användarens Språk och region:
- Under Användarstatus väljer du Aktiv eller Inaktiv (du kan inaktivera användaren när som helst). Klicka sedan på Bjud in användare, eller på Skapa inaktiv användare om du valde Inaktiv. Om ditt konto inte har några lediga licenser kan användaren bara skapas som inaktiv tills en Faktureringsansvarig har lagt till fler licenser i Abonnemangsportalen (på engelska):
Så ändrar du en användares status
Du kan ändra en användares status när som helst, även om du tidigare har inaktiverat användaren.
- Klicka på Inställningar → Konto → Användare & roller:
- Klicka på användaren du vill uppdatera, eller använd sökfältet. För inaktiva användare slår du på reglaget Inkludera inaktiva:
- När användarens sida öppnas klickar du på den status du vill ha, Aktiv eller Inaktiv:
- Välj Spara
Så skapar du en ny roll
- Klicka på Inställningar → Konto → Användare & roller:
- Klicka på Skapa ny roll:
- Ange rollens Namn och Beskrivning:
- Under Rapporterar till väljer du rollen ovanför den här, eller Top level users. Om ditt konto använder flera valutor väljer du rollens standardvaluta under Valuta. Om du har fler än en säljtavla väljer du rollens Standardsäljtavla:
- Under Ställ in säljbehörigheter för rollen bestämmer du vad rollen har åtkomst till: Företag, Företagsbudget, Kontaktperson, Aktivitet, Försäljning, Affärsmöjlighet, Dokument, Abonnemang, Kampanj, Rapport och en rad för varje eget objekt. Om ditt konto har Events finns Event under Ställ in marknadsbehörigheter för rollen. Om en varning säger att rollen inte är kopplad till någon fas, mötestyp eller aktivitetstyp lägger du till rollen i minst en av varje i deras inställningar:
- Du ändrar åtkomsten genom att klicka på den nuvarande åtkomstnivån:
-
Endast egna
Användarna kan se, redigera och radera information som de själva har lagt in i Upsales -
Egna + företag utan kontoansvarig
Gäller bara åtkomst till företag. Användarna kommer åt företag där de själva är kontoansvariga och företag som saknar kontoansvarig -
Roll
Användarna kan se, ändra och radera information som någon användare i samma roll eller i rollerna under den har lagt in i Upsales -
Roll + företag utan kontoansvarig
Gäller bara åtkomst till företag. Användarna kommer åt företag där en användare i samma roll, eller i en roll under den, är kontoansvarig, och företag som saknar kontoansvarig -
Samma som rapporterande roll
Ger samma åtkomst som rollen ovanför den här i rollhierarkin. För en roll som rapporterar till Top level users ger det åtkomst till all information av den typen. Den här nivån går inte att välja för Ändra- eller Radera-åtkomst -
Ingen
Användarna kan inte se, redigera eller radera informationen, beroende på kolumn
-
Endast egna
- Du kan ändra detta i tre kolumner: Åtkomst (användaren kan se informationen), Ändra (användaren kan redigera informationen) och Radera (användaren kan radera informationen):
- När du är klar väljer du Spara roll