Användarna i ditt Upsales-konto kan vara aktiva eller inaktiva. Här ser du vad statusarna innebär.
Den här artikeln tar upp:
- Så ser du användarens status
- Så ändrar du användarens status
- Skillnader mellan aktiva och inaktiva användare
Så ser du användarens status
Du ser och redigerar användarnas status under Inställningar → Konto → Användare & roller:
Klicka på en användare och scrolla ned för att se användarens status:
Så ändrar du användarens status
Klicka på Aktiv eller Inaktiv för att ändra användarens status. För en inaktiv användare slår du på eller av Synlig i listor och filter för att ta med eller utesluta användaren i rullgardinsmenyer och filter. Klicka sedan på Spara:
Skillnader mellan aktiva och inaktiva användare
Aktiva användare
Det här är standardinställningen när du skapar en användare (på engelska).
- Tar upp en licens i ditt Upsales-paket
- Syns i sökningar och exporter och när du skapar rapporter
- Utför aktiviteter utifrån sin roll och sina behörigheter (på engelska)
Inaktiva användare
- Tar inte upp någon licens i ditt Upsales-paket. Licensen blir ledig för en annan användare, men antalet licenser du betalar för är detsamma. Du ändrar antalet licenser i Abonnemangsportal.
- Syns i sökningar och exporter och när du skapar rapporter, så länge Synlig i listor och filter är påslaget
- Kan inte logga in
- Är kvar som kontoansvarig för sina företag (ändra det på företagskortet eller genom att redigera användarens status (på engelska))