S:
Användare kan inte raderas, eftersom det då skulle bli omöjligt att spåra vilken data som hörde till användaren. När en kollega lämnar organisationen inaktiverar du användaren i stället under Inställningar → Konto → Användare & roller. All kopplad data finns kvar, och användaren går fortfarande att hitta i sökningar, exporter och rapporter. Om du vill dölja användaren i rullgardinsmenyer och filter stänger du av Synlig i listor och filter när du inaktiverar hen.
Ingen kan logga in på det inaktiva kontot. En inaktiv användare tar inte upp någon licens, så du kan lägga till en ny användare i hens ställe utan att köpa en ny licens. Att inaktivera en användare ändrar inte antalet licenser du betalar för. Om du vill ändra det kan en faktureringsansvarig ta bort licenser i Abonnemangsportalen (på engelska).
Om du vill tilldela den tidigare kollegans företag, aktiviteter, möten, affärsmöjligheter eller försäljning till någon annan gör du så här:
- Gå till Avancerad sök.
- Välj den information du vill tilldela om.
- Välj den inaktiva användaren under Kontoansvarig (företag), Mötesdeltagare (möten) eller Användare (aktiviteter, affärsmöjligheter och försäljning).
- Visa resultaten.
- Markera alla poster.
- Klicka på Uppdatera och välj vilken användare du vill tilldela i stället.
Upprepa detta för varje typ av information som kollegan ägde.